DJ les op de Basisschool: Wat zijn de kosten en wat kun je verwachten?

Als beslisser in het basisonderwijs begrijp je het belang van het bieden van boeiende en leerzame ervaringen aan leerlingen. Externe workshops, zoals een DJ workshop, kunnen een waardevolle toevoeging  zijn aan het cultuuraanbod op jouw school, maar wat bepaalt nu eigenlijk de kosten van zo'n workshop? In dit blogartikel gaan we daar dieper op in. Daarnaast geven we je een overzicht van wat je kunt verwachten van een DJ workshop.
 

Duur en omvang van de workshop

De duur en omvang van de workshop spelen een grote rol bij het bepalen van de kosten. Een DJ workshop kan variëren van een kort, één- of twee uur durend evenement tot een meerdaags lesprogramma. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel tijd je wil besteden aan de workshop en welke leerdoelen je de leerlingen mee wil geven. Houd er rekening mee dat een langere en intensievere workshop meestal hogere kosten met zich meebrengt.
 

Ervaring en expertise van de vakdocent

 

De ervaring en expertise van de vakdocent of DJ-instructeur hebben invloed op de kosten van de workshop. Een ervaren professional met een bewezen staat van dienst zal een hoger honorarium vragen. Uiteraard is het belangrijk om te investeren in een instructeur die bekwaam is als DJ, maar ook ervaring heeft in het werken met kinderen. Een goed gekwalificeerde instructeur zal in elk geval in staat zijn om de workshop op een boeiende en educatieve manier te leiden.
 

Benodigd materiaal en apparatuur

Een DJ workshop vereist specifieke apparatuur, zoals draaitafels, mixers, tablets/laptops, koptelefoons, bekabeling en luidsprekers. De kosten van het aanschaffen of huren van deze apparatuur moeten in overweging worden genomen bij het budgetteren van de workshop. Daarnaast kunnen er ook andere benodigdheden zijn, zoals muziekbestanden en beschermhoezen voor de apparatuur. 
 

Voorbereidingstijd en lesmateriaal

Een goed voorbereide DJ workshop vereist altijd tijd en moeite van de instructeur.
De betere workshops zijn ontwikkeld vanuit een methode die geschikt is voor kinderen en rekening houdend met kerndoelen. Verder zijn het selecteren van geschikte muziek en het voorbereiden van activiteiten en oefeningen essentiële onderdelen van een succesvolle workshop voor kinderen. De kosten van de voorbereidingstijd en het lesmateriaal moeten ook worden meegenomen in de totale kosten van de workshop.

Als je overweegt om een DJ workshop voor kinderen op de basisschool te boeken, is het belangrijk om deze factoren in gedachten te houden. Een goed geplande en uitgevoerde workshop kan een hele waardevolle educatieve en creatieve ervaring bieden aan jouw leerlingen. Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert met potentiële workshop aanbieders over je verwachtingen en vereisten en bekijk vooral ook de reviews.


Prijzen

 

De prijzen voor een kort durende workshop 1 a 2 uur liggen tussen de 250 en 500 euro.
De meeste aanbieders hanteren een staffelkorting als je meerdere uren of groepen op 1 dag kunt inplannen waardoor de prijs per workshop omlaag gaat. En voor muziekonderwijs onder de 21 jaar geld een btw vrijstelling dus dat scheelt dan al weer ;-)

 

Wat kun je verwachten van een dj workshop voor kinderen?

 

Het uiteindelijke doel is om je leerlingen te inspireren, hun creativiteit te bevorderen en ze de kans te geven nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Een DJ workshop is natuurlijk super actueel en kinderen smullen van knopjes en muziek maar het kan oprecht een geweldige manier zijn om ook die vaardigheden onder de knie te krijgen.
Wist je dat Dj lessen en dj workshops onder meer de Kerndoelen 54: Uitdrukken en communiceren en 55: Reflecteren bevatten?

In de meeste gevallen mogen kinderen indvidueel of in tweetallen aan de slag met een dj set en dat is ook het meest leerzame. Er bestaan ook workshops waarbij er maar 1 dj set meegenomen wordt. Het nadeel daarvan is dan dat de kinderen lang moeten wachten voordat ze zelf aan de knoppen mogen zitten. 

Er zijn ook aanbieders die grote groepen tegelijk doen (40 of meer) waardoor de kosten lager kunnen worden. 

Met een DJ workshop krijgen kinderen de mogelijkheid om zich muzikaal te ontwikkelen, door bijvoorbeeld te leren welke muzieksoorten er zijn. Maar ook om hun creativiteit, technologische vaardigheden en zelfvertrouwen te verbeteren door te leren hoe je die verschillende muzieksoorten met elkaar kunt mixen. 
 

“Een dj set is super toegankelijk als instrument omdat je er direct resultaat uit haalt”

 

Met een goed begrip van de kostenbepalende factoren en realistische verwachtingen, kun je hopelijk een weloverwogen beslissing nemen over het aanschaffen van een DJ workshop voor jouw basisschool. Liever zelf starten zonder dj set lees dan dit eens

 

Heb je nog vragen? Laat het ons weten!

 

© 2024 DJ Kids • Privacyverklaring • Website door Digital Deer