"In 3 jaar tijd, van Slaapkamer DJ naar een optreden op Tomorrowland"

"Van Slaapkamer DJ naar een optreden op Tomorrowland"
Het kan!

Linda van Dj Kids sprak met de 16-jarig DJ- Britt BL die Tomorrowland veroverde met slechts 3 jaar ervaring.
 

Wauw, laten we het even hebben over de ongelofelijke prestatie van DJ Britt, oftewel Britt BL! Deze 16-jarige dame uit Capelle, kreeg de kans van haar leven. Ze mocht namelijk draaien op het wereldberoemde Tomorrowland festival in België! Britt stond op het podium speciaal voor jong aanstormend talent.
 

Britt is pas drie jaar geleden begonnen met haar DJ-reis. Haar optreden op Tomorrowland is een resultaat van haar ongelooflijke toewijding, harde werk en natuurlijk haar talent. Stel je voor wat er mogelijk is als je je passie volgt en er vol voor gaat!
 

Hey Britt! Kun je kort wat vertellen over jezelf en je interesse in het dj vak? 
 

Ik ben Britt BL en ik ben DJ / Producer met name in het genre UK Bassline en Tech House. Ik word vooral heel blij van het entertainen van mensen en ze blij maken tijdens mijn optredens.
 

Hoe oud was je toen je begon met draaien en waar of van wie heb je het DJ vak geleerd? 
 

Ik was dertien toen ik begon. Het was in het begin van corona dus dat herinner ik mij nog goed ;-). Ik kwam in die tijd terecht bij jongerenwerk in de stad waar ik woon. Daar heb ik, Don (@dondebaron) leren kennen, hij heeft mij veel geleerd.
Maar uiteindelijk leerde ik ook veel door het gewoon zelf te proberen.
 

Wat heb je allemaal gedaan om aan optredens te komen? Heb Tips en tricks voor onze dj kids?
 

Om aan optredens te komen heb ik vooral gewoon veel initiatief genomen. In de corona tijd waren er natuurlijk geen optredens dus toen ben ik gaan kijken naar welke livestreams er waren en ben mij daarop gaan richten. Daardoor bouwde ik bekendheid op. En dat hielp mij na die tijd weer verder. Ook heeft Social media veel geholpen bij het krijgen van optredens.
 

Hoe zag de weg naar jouw optreden op Tomorrowland eruit? Wat heb je daar voor moeten doen? 
 

Voor mijn optreden op Tomorrowland heb ik lang getwijfeld met het voorbereiden van mijn set. Voor zo iets groots wilde ik alles zo goed mogelijk doen natuurlijk. Ik heb veel tijd gespendeerd aan het selecteren van nummers. Meestal heb ik redelijk voorbereid welke nummers ik draai, maar zelfs nog op het laatste moment heb ik aanpassingen gemaakt, uiteindelijk pakte het goed uit!
 

Tot slot, wat wil jij meegeven aan jonge beginnende dj's? 
 

Ik denk vooral gewoon veel plezier hebben en houden in het draaien, ik merk dat dat het allerbelangrijkste is. Je moet natuurlijk wel hard werken voor bepaalde dingen, maar zolang je plezier hebt is dat helemaal niet erg. :-)
 

Dus, voor alle jonge DJ's, laat je inspireren door Britt's verhaal. 
 

Wil je Britt volgen? 

https://www.instagram.com/brittbl_music/
https://www.tiktok.com/@brittblmusic
 

Dankjewel Britt!

© 2024 DJ Kids • Privacyverklaring • Website door Digital Deer