"Mam, Pap ik wil een DJ set!"

"Mam, Pap ik wil een DJ set!"

Een opmerking die ik regelmatig hoor van ouders. Waarbij sommige ouders denken.. ”HELP!”
 

Online tref je verschillende soorten Dj apparatuur in diverse prijzen maar waar je het beste kunt beginnen dat blijkt een lastige..
 

Herkenbaar? Lees dan vooral even verder.
 

Ik krijg vaak de vraag of ik een advies kan geven over een geschikte Dj set voor kinderen. 
 

Het ligt er even aan hoe oud jouw mini Dj is maar vanaf 6 jaar kan ik je zeker van een advies voorzien. Misschien is dit stiekem ook wel het juiste moment om je kind die nieuwe hobby uit te laten proberen en ik help je graag op weg.
 

Waar moet je op letten?
 

Voordat je gaat investeren wil je weten of je kroost het draaien wel echt zo leuk vindt.
 

Het laatste wat je wil is dat de set na een paar weken alweer in de hoek staat te verstoffen.
 

Als je nog twijfelt raad ik eigenlijk altijd eerst aan om een keer een proeflesje te volgen, of een korte beginnerscursus te doen. Er zijn tegenwoordig op veel plekken Dj scholen of muziek scholen waar je een proeflesje kunt volgen. Let er dan wel even op of er lessen zijn voor jonge kinderen. Het uitleggen van het Dj vak aan kinderen vergt veel geduld, maar je wil bovenal iemand die goed is in begrijpelijk communiceren met kinderen.
 

Een dj set kopen
 

Als je de indruk hebt dat jouw kind echt veel plezier gaat hebben van een dj set en je wil daarnaast investeren in Dj lessen, dan kun je er voor kiezen om een Dj set te kopen. 
 

Ik zal je niet vermoeien met de technische specs van Dj sets want je wil gewoon weten wat een geschikte set is, dat snap ik. Maar wat ik je wel mee wil geven is dat het verschil in prijs ‘m zit in het aantal apparaten dat je kunt aansluiten/gebruiken op een dj set. 
 

Zoals je wellicht weet bestond een Dj set vroeger uit 2 platenspelers, daarna kwamen de sets waar cd’s in konden en vervolgens kon je ook je usb stick gebruiken. 
 

Tegenwoordig -en dat vind ik heel fijn vanwege de muziek opslag-, kun je ook je laptop of (in sommige gevallen) een ipad aansluiten. 
 

Die Dj sets die alle mogelijkheden in huis hebben zijn duurder in aanschaf dan een dj set die alleen met een laptop werkt, ook wel een Dj controller genoemd. 
 

Mijn tips voor dj sets voor kids:
 

Voor de ultieme beginner vanaf 6/7 jaar kies ik voor een Dj controller. 
 

De Pioneer ddj200   werkt via bluetooth met een ipad of iphone (11,2 of hoger), of via een usb kabel met een laptop. 
 

Prijs: rond de 149,-
 

Voor kids tussen 8 en 12 jaar kun je zowel bovenstaande kiezen maar meer uitdaging en knoppen krijg je met de Pioneer ddj400
 

Deze set werkt via usb kabel met een laptop.
 

Prijs: rond de 260,-
 

Of Pioneer ddj sb
Werkt ook via usb kabel met een laptop.
Prijs: rond 222,- ook goed tweedehands verkrijgbaar, rond de 100 euro.
 


Wat heb je nog meer nodig?
 

Naast een Dj set heb je speakers nodig, dat hoeft echt niet gelijk helemaal fancy, met oude computer speakers kom je in het begin al een heel eind. En dan heb je ook nog een koptelefoon nodig (kies voor een koptelefoon waar je muziek op kan luisteren dus geen bluetooth).
 

Voor alle Dj sets geldt dus ook dat er nog muzieksoftware gedownload moet worden op de laptop/ipad. En in de meeste gevallen moet je er ook nog zelf muziek op zetten. 
 

Behalve als je een account hebt op een streamingdienst als Tidal bijvoorbeeld dan zou ik kiezen voor de software van Djay.
 

Belangrijke tips
 

  1. Kijk naar wat je in huis hebt, de benodigdheden bij een Dj controller zijn voornamelijk laptop of ipad, speakers, koptelefoon en evt wat kabels.
  2. Kies voor gemak als je geen zin hebt om elke keer losse muziek te moeten kopen, neem dan voor 10 euro in de maand een abonnement op Tidal en stream alle muziek in de DJAY pro app. (gratis voor ipad, €50,- voor laptop)


Wil je meer specifieke info? of advies? mail gerust. info@djkids.nl
 

© 2023 DJ Kids • Privacyverklaring • Website door Digital Deer